3 mei 2019

Jeugdidolen zetten zich in voor plezier in sport

Meervoudig wereldkampioen groundmoves Nasser el Jackson en drievoudig wereldkampioen FIFA Koen Weijland hebben 1 mei samen met Ubuntu Sport door het land getourd.

Zij bezochten drie voetbalclubs waar Voetbaldagen voor kinderen van 7 tot en met 13 jaar gaande waren. De tour heeft zelfs het Jeugdjournaal gehaald!

Nasser en Koen hebben met de spelers panna knock-out gespeeld en vele high fives en handtekeningen uitgedeeld aan jonge fans. Ook zijn vele selfies en Instagram stories gemaakt.

Het doel van hun tour was een steentje bij te dragen om clubtrainers te inspireren hoe zij een positief sportklimaat onder hun jeugdleden kunnen creëren en voetbalclubs te motiveren hier werk van te maken.

De uitzending van het Jeugdjournaal is terug te zien via deze link. Het Jeugdjournaal heeft een poll gedaan onder haar kijkers met de vraag: ‘Vind jij plezier ook het belangrijkst of wil je vooral heel graag winnen?’

Ook hier blijkt weer dat kinderen in eerste instantie spelen om plezier te beleven. Winnen van een wedstrijd kan heel veel plezier geven, maar plezier beleven is meer dan winnen alleen. Een positief sportklimaat waarin kinderen zich plezierig voelen, plezier maken met vrienden, het gevoel steeds beter te worden, persoonlijke- of teamdoelstellingen behalen… Allemaal factoren die plezier kunnen geven.

Tijdens de Voetbaldagen en Summercamps van Ubuntu Sport willen wij kinderen laten genieten van hun vakantie. Door met onze coole coaches een positieve en relaxte sfeer te creëren. Door met het uitgebreide programma de kinderen fantastische dagen te laten beleven, vol uitdagende en leerzame voetbaltrainingen, panna clinics van Nasser el Jackson, FIFA skills games met Koen Weijland, fijne muziek op de achtergrond en met een schitterend Nike tenue aan en nog veel meer moois.

Dank aan Koen, Nasser, de spelers, coaches, clubs en Jeugdjournaal voor een prachtige Ubuntu Sport tour. Ons doel van de dag is bereikt: lachende gezichten en steun in onze missie om plezier in sport op 1 te zetten. Want alleen dan zal sporten bijdragen aan de lange termijn gezondheid en persoonlijke groei van kinderen.

Tour Ubuntu Sport Koen Weijland Jeugdjournaal
Stelling jeugdjournaal plezier Ubuntu Sport voetbalkamp
Koen Weijland Nasser el Jackson Ubuntu Sport Voetbalkamp
© 2019 Ubuntu Sport -