Ewout Meijers stelt zich voor. Kom jij hem ontmoeten tijdens de kerstvoetbaldagen?


Naast Rik Schrurs hebben we inmiddels een 2e topper aan ons vaste team toegevoegd. Sinds 1 November is ook Ewout Meijers bij ons op kantoor te vinden en uiteraard zal ook hij net als bij de vorige editities bij de voetbaldagen in de kerstvakantie een grote rol spelen! Wij zijn super trots dat Ewout ons team heeft versterkt. 

Stel je eens voor, wie ben jij?

Mijn naam is Ewout Meijers en ik ben 22 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in Middelburg, en sinds mijn 18e woon ik in Utrecht. Ik voetbal bij Kampong in het tweede elftal en ben op dit moment bezig aan mijn 4e seizoen.

Sinds wanneer voetbal je?

Ik was vijf jaar toen ik begon met voetballen, dit deed ik bij Zeelandia Middelburg en daar heb ik gespeeld tot ik 18 werd. In mijn laatste jaar bij Zeelandia ging ik al studeren in Utrecht, maar kon ik geen afscheid nemen van mijn vrienden daar. Toen ben ik een seizoen lang op en neer gereisd tussen Utrecht en Middelburg. Doordeweeks studeerde ik en trainde ik bij de A1 van Kampong. In het weekend ging ik terug naar Zeeland om daar de wedstrijden te spelen. Dat hield ik één seizoen vol en toen heb ik besloten de overstap naar Kampong te maken. Daar heb ik nog steeds geen seconde spijt van gehad.

Doe je ook andere sporten?

Zo af en toe ben ik in de sportschool te vinden, maar er zijn geen andere sporten die ik vast doe. Vroeger heb ik een jaar of 6 getennist, maar dat was lastig te combineren met 4x voetbal in de week. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt door te gaan met voetbal.

Wat is voor jou het belangrijkste in sport?

Dat het plezier oplevert en dat dat ook echt met iedereen kan. Samen met anderen sporten en iets leuks bereiken geeft zo veel plezier dat je dat oneindig kan doen. Als je dat plezier kan delen door met iemand anders samen te werken dan maakt me dat gelukkig. En dan maakt het niet uit of de anderen jong, oud, klein, groot, jongens of meisjes zijn, als je samen maar plezier hebt.

Wat heb je geleerd van sport?

Natuurlijk dat je met anderen samen meer bereikt dan alleen. Vaak genoeg ben ik mezelf tegen gekomen en erop uitgekomen dat je anderen nodig hebt en dat je ze goed kan gebruiken als het moeilijk wordt. En dat geldt niet alleen voor tijdens het sporten, maar ook tijdens je schoolproject of werk.

In mijn tijd bij Zeelandia Middelburg heb ik wel eens een wedstrijd gespeeld waar we met rust 0-3 achter stonden. Het enige wat onze trainer in de rust zei was dat we in de tweede helft weer naar buiten moesten gaan en doen alsof het 0-0 stond. Iedereen in de kleedkamer keek hem gek aan, maar we volgden zijn advies op. Toen we na de wedstrijd met 4-3 gewonnen hadden was het kwartje gevallen. Zo heb ik geleerd dat je nooit moet opgeven, zolang je je hoofd omhooghoudt heb je altijd een kans.

Wat is jouw mooiste sportmoment?

Afgelopen zomer was ik in Bologna om de Italiaanse taal te leren. In de ochtend hadden we les en tussen de middag had ik vrije tijd. Toen ik op een middag in een park vlakbij een rondje liep, zag ik een paar jongens voetballen, ik ging er even zitten om even te kijken. Ik zat nog geen 10 seconden of er werd mij al gevraagd of ik graag mee wilde doen, ondanks dat de partijen daardoor niet meer gelijk waren. ‘Si’, zei ik, ik legde mijn tas weg en ik heb de hele middag met die jongens gevoetbald en heel veel plezier gehad. Zo cool dat je door sport ondanks je afkomst, leeftijd of niveau, samen kan spelen.

Welke opleidingen heb jij gedaan?

In 2014 heb ik mijn vwo-diploma gehaald en begin 2018 heb ik mijn Bachelor Natuurwetenschap en Innovatiemanagement behaald. Daarnaast heb ik afgelopen seizoen mijn TC3 diploma behaald.

Wat heb je allemaal gedaan afgelopen jaren?

Ik heb mijn studie afgerond, gevoetbald bij Kampong en in Utrecht veel nieuwe vrienden gemaakt.

Waarom ben je bij Ubuntu Sport komen werken?

Omdat ik bij Ubuntu Sport lekker veel bezig kan zijn met sport. Daarin vind ik het erg leuk om mijn plezier in voetbal over te brengen op kinderen. Als het dan ook nog lukt om de kinderen op het gebied van sociale en persoonlijke ontwikkeling iets bij te brengen dan brengt mij dat zelf ook erg veel plezier. Dan baal ik ervan dat Ubuntu er nog niet was toen ik naar voetbalkampen ging. Het is fantastisch om te zien als je kinderen ziet ontwikkelen tijdens de activiteiten die we met ze doen. Daarnaast leer ik zelf heel veel van hoe Ubuntu zich als bedrijf ontwikkeld, en dat hoop ik mee te kunnen nemen om uiteindelijk zelf iets mee te doen.

Wat ga je allemaal doen bij Ubuntu Sport?

Het afgelopen jaar heb ik bij de voetbaldagen al trainingen gegeven in de mei, zomer en herfstvakantie. Nu ik ook doordeweeks bij Ubuntu Sport werk ga ik me bezighouden met het voorbereiden en opzetten van de komende voetbaldagen. Tijdens de voetbaldagen, clinics en kampen begeleid ik ook andere de coaches en ben ik actief achter de schermen.

Wat hoop je te bereiken in het leven?

Op dit moment vind ik het erg leuk om met Ubuntu Sport veel kinderen een hele leuke tijd te bezorgen en te helpen ontwikkelen. Uiteindelijk wil ik graag zelf een succesvol bedrijf beginnen en daarbij een heleboel mensen helpen en tevreden maken. Als dit in de sport kan zou ik dat erg leuk vinden, maar ik zou het ook heel interessant vinden dit in een ander vakgebied te doen. Daarnaast zou ik het nog steeds erg leuk vinden om de Italiaanse taal vloeiend te kunnen spreken, en ben ik tevreden als ik het gevoel heb dat ik alles eruit gehaald heb wat erin zit.

Wat gaan we het eerste van je zien?

Tijdens de kerstvoetbaldagen zal ik actief zijn bij de groep met de allerkleinste deelnemers. Tevens heb ik veel tijd en werk gestoken in de voorbereiding van het hele programma samen met Rik Schrurs. Ik ben erg benieuwd hoe het allemaal gaat verlopen.

Er zijn nog een paar plekken dus als jij ook wilt komen?

https://www.ubuntu-sport.com/aanmelden/kampong-winter-voetbaldagen-2-4-januari/

© 2019 Ubuntu Sport -
%d bloggers liken dit: