Eerste werknemer Ubuntu Sport een feit

Kampong voetbal kamp met Ruben May

Kampong voetbal kamp Rik

Ubuntu Sport groeit en dat is mooi. Zo kunnen wij nog meer kinderen in Nederland helpen met onze methode. Vanaf 1 oktober hebben wij onze 1e werknemer vast in dienst. Wij zijn hier heel trots op en stellen hem graag aan je voor.

Stel je eens voor, wie ben jij?

Mijn naam is Rik Schrurs, 29 jaar en ik woon al mijn hele leven in Utrecht.

Sinds wanneer voetbal je? Altijd al keeper geweest?

Sinds mijn 4e jaar zit ik op voetbal. Ik ben begonnen bij DSO Ultrajectum in Overvecht, maar omdat al mijn vriendjes op Kampong voetbalden ben ik toen ik acht jaar was naar Kampong gegaan…. En daar heb ik nooit spijt van gehad! Mijn hele leven lang sta ik al in de goal, maar iedereen weet dat ik liever in de spits sta.

Doe je ook andere sporten?

Tennis en squash vind ik ook heel leuk om te doen! Ik heb vroeger altijd ook heel veel getennist, alleen op een gegeven moment moest ik kiezen omdat het te druk werd. Doordat voetbal meer een teamsport was heb ik toen voor voetbal gekozen.

Wat is voor jou het belangrijkste in sport?

Plezier vind ik het aller belangrijkste, en vriendschap! Ik voetbal al bijna mijn hele leven op Kampong, en een groot deel van mijn vriendenkring is Kamponger! J

Wat heb je geleerd van sport?

Het sporten heeft mij heel veel gebracht! Naast vele mooie vriendschappen heb ik mij ook echt kunnen ontwikkelen als mens. Tijdens mijn jeugd heb ik altijd in hetzelfde team gespeeld wat gecoacht werd door Coen Goossens. Die tijd zal ik nooit vergeten. Veel van deze jongens spreek ik nog regelmatig en speel met sommige zelfs nog in de selectie van Kampong.

Het heeft mij als mens heel duidelijk ontwikkeld, van een verlegen onzichtbaar keepertje, naar een keeper die stevig in zijn schoenen staat en nu al een aantal jaar vast onder de lat staat in Kampong 1. Coen heeft samen met Joop Koppen hierin een belangrijke rol gespeeld. Zij hebben mij overtuigd dat ik fouten moet durven maken. Daardoor sta ik nu zeker onder de lat en in het leven. Dit is dan ook mijn favoriete Ubuntu Sport overtuiging

Wat is jouw mooiste sportmoment?

De beslissingwedstrijd om het kampioensschap tegen SCH’44. Heerlijke sfeer, bijna 2000 man aanwezig, veel fakkels, alles er op en er aan.  3-1 winnen door wonderschone doelpunten van Kampong iconen Diederik Hageraats en Daan Groot Zwaaftink.  De dagen feest erna, genieten was dat!

Klein detail: Ik had na 15 minuten kramp van de spanning. Haha, de jongens plagen me er nog steeds over…

 

Welke opleidingen heb jij gedaan?

Eerst de opleiding Sport & Bewegen in Utrecht en daarna heb ik als vervolg de opleiding Pedagogiek gevolgd op de HU in Amersfoort. Tijdens de Sport & Bewegen opleiding heb ik ook mijn tennisleraren licentie gehaald waar ik heel veel plezier van heb gehad.

Werken met kinderen vind ik super interessant en leuk en een leven zonder sport kan ik mij niet voorstellen. De combinatie tussen sport en pedagogiek is mij daarom op het lijf geschreven.

Wat heb je allemaal gedaan afgelopen jaren?

De afgelopen 8 jaar heb ik als pedagogisch medewerker gewerkt op de sport BSO op Kampong. Hier heb ik met heel veel plezier gewerkt en heb ik heel veel geleerd! Ook heb ik de afgelopen tien jaar tennisles gegeven op woensdag avond.

Waarom ben je bij Ubuntu Sport komen werken?

Door mijn sport en pedagogiek achtergrond past Ubuntu Sport heel erg bij mij. Ik heb altijd tijdens mijn lessen voor de klas, in de gymzaal, op de tennisbaan, of op het voetbalveld de nadruk gelegd op hoe je met elkaar omgaat, verschillende normen en waarden, en de verschillende rollen binnen een groep.  Herman en Christiaan ken ik al jaren, toen zij mij de eerste ideeen over Ubuntu Sport vertelden was ik meteen enthousiast en heb ik mijn steentje waar kon bijgedragen. Mijn scriptie heb ik dan ook geschreven over onze methode. Dat dit nu uitmond in een vaste aanstelling is natuurlijk fantastisch.

Wat ga je allemaal doen bij Ubuntu Sport?

Ik ben verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitwerken, verkopen en uitvoeren van een aantal programma’s en producten binnen Ubuntu Sport. Tevens mag ik andere coaches begeleiden en coachen tijdens deze activiteiten. Verder zul je mij veel zien op de voorgrond tijdens voetbaldagen, kampen, clinics en andere activiteiten van Ubuntu Sport.

Tijdens aankomende herfstvakantie zal ik als hoofdcoach aanwezig zijn op de voetbaldagen op Kampong. Hopelijk kom ik hier heel veel bekende kinderen tegen.

Wat hoop je te bereiken in het leven?

Ik heb altijd al de wereld over willen reizen. Het lijkt me mooi om met Ubuntu Sport op verschillende mooie plekken ter wereld te komen en met kinderen van allerlei afkomsten te werken. Het is natuurlijk een beginnende organisatie, maar we barsten van de ambitie. Mijn heilige overtuiging is dat sport veel meer is dan het oefenen van een technische vaardigheid en dat wij met onze unieke methode ver kunnen komen.

© 2019 Ubuntu Sport -
%d bloggers liken dit: